ATINA Nova godina 2024.

CIJENA

549KM

TRAJANJE

6 dana

VRSTA PUTOVANJA

PREGLED

ATINA Nova godina 2024.

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolIJevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V vijeka prije nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

 

CIJENA ARANŽMANA: 549 KM   

TERMIN: 29.12.2023. – 03. 01. 2024.

Napomena

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)

 

Informacije i rezervacije
Dinamik turs Brčko + 387 49/217 -627, 065/738-444

Aranžman obuhvata / ne obuhvata

  • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)
  • 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u Atini u hotelu 3* (sobe 1/3, 1/2).
  • ompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka Grčkoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje (cijene izleta će biti naknadno objavljene)
  • Panoramski obilazak Atine
  • Grčko veče
  • Akropolj
  • Peloponez
  • Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 12KM
  • Boravišna taxa 1-3 EUR po osobi po noćenju

Program putovanja

Detaljnije o programu putovanja

1.Dan
Polazak iz Brčkog i Bijeljine u podnevnim satima. Vožnja kroz BiH, Srbiju, Makedoniju. Noćna vožnja kroz Makedoniju prema Atini.

2.Dan
Dolazak u Atinu u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Odlazak do centra grada u pratnji vodiča (stručna objašnjenja u vezi sa transportom i načinima komunikacije uz posjetu centralnom dijelu grada). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.Dan
Doručak. Odlazak na fakultativno panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma... mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine (predviđen je individualni obilazak). Povratak u hotel. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2023. GODINE. Noćenje.

4.Dan
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza (ukoliko budu otvoreni lokaliteti) – nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posjetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim posjeta i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslije podnevnim satima povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

5.Dan
Doručak. Napuštanje soba. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema BiH.

6.dan
Dolazak u BiH u podnevnim satima.

UPIT ZA ARANŽMAN

KONTAKT

+387 49 217 627 (Brčko)
+387 55 221 700 (Bijeljina)

Login

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in

Address

184 Mayfield St. Hopewell
Junction, NY 12533

Phone

Email