Prag

CIJENA

279KM

TRAJANJE

4 dana

VRSTA PUTOVANJA

PREGLED

Prag – evropska metropola kulture. Glavni grad Češke, „zlatni grad” ili „grad stotinu tornjeva” predstavlja magični grad mostova, katedrala, zlatnih tornjeva i crkvenih kupola, leži na reci Vltavi. Poseduje najočuvanije srednjevekovno gradsko jezgro u Evropi, kao i sve atribute jednog od najmodernijih evropskih gradova.

Prag je idealno mjesto za zaljubljene, za one koji vole dobar noćni provod, ali i za one koji hoće da uživaju u prelijepoj arhitekturi.

Stari fascinantni grad nalazi se na obalama rijeke Vltave. U srcu Evrope, sa hiljadu tornjeva, čipkastih fasada i zadivljujuće arhitekture, grad alhemičara i magije čeka vas da ga otkrijete i doživite. Moderna metropola sa izvanredno sačuvanim istorijskim objektima, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Svaka ulica, pa i najmanja i najzabačenija privlači fasadom, zanimljivim izlogom, pivnicom. Zlatna ulica, Jevrejska četvrt, strogradski trg na kom se nalazi poznati astronomski sat, sve će to biti motivi za fotografije s putovanja u grad čijoj su se arhitekturi divili i umjetnici poput Mocarta, Betovena ili Čajkovskog. Ne propustite vožnju brodom po Vltavi ili jednu od čuvenih pivnica gde ćete uz česko pivo okusiti neko od nacionalnih jela.

 

CIJENA ARANŽMANA: 279 KM   

TERMIN: 23. 03. – 26. 03. 2023.

 

Informacije i rezervacije
Dinamik turs Brčko + 387 49/217 -627, 065/738-444

Aranžman obuhvata / ne obuhvata

  • Prevoz turističkim autobusom
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*** u Pragu
  • Obilazak Praga sa vodičem
  • Organizaciju putovanja
  • Fakultativni izleti
  • Izlet u Drezden 30 Eur (min. 30 osoba)
  • Izlet u Karlove Vari – 25 Eur
  • Karte gradskog prevoza
  • Krstarenje Vltavom sa večerom 25 Eur
  • Putno osguranje (7,oo KM)

Program putovanja

Detaljnije o programu putovanja

1. DAN -četvrtak, 23.03.2023.
Polazak iz Bijeljine, Brčkog, Modriče ....Putovanje kroz Hrvatsku i Mađarsku….noćna vožnja…

2. DAN-petak 24.03.2023.
U prijepodnevnim časovima dolazak u Prag. Odlazak na razgledanje grada sa stručnim vodičem: Hradčani, katedrala Sv.Vita sa kapelom Sv.Venceslava i grobnicama čeških kraljeva, stara kraljevska palata, Vladislavova dvorana, bazilika Sv.Đorđa i Zlatna ulica u kojoj se nalazi Kafkina kuća. (ulazak u Zlatnu ulicu nije predviđen programom,ulaz se naplaćuje na licu mjesta). Prelazak preko Karlovog mosta iz XIV vijeka, obilazak stare kule na mostu i spomenika Karlu IV. Starogradski trg – sa čuvenim astronomskim satom Orloj, Vaclavski trg sa velelepnom zgradom narodnog pozorišta i spomenik Sv.Vaclava. U večernjim časovima odlazak u grad gradskim prevozom.

Slobodno vrijeme za šetnju gradom,ili organizovani odlazak u neku od čuvenih praških pivnica. Noćenje.

3. DAN subota 25.03.2023.
Doručak. Slobodan dan u gradu ili fakultativni cjelodnevni izlet u Drezden. Vožnja do Drezdena, (160km.) grad na obali Labe, u blizini njemačko češke granice, grad umjetnosti i muzike, koji se naročito ponosi svojom operom – jenom od najpoznatijih operskih kuća u svijetu, filharmonijom (1870) i horom Krojc, osnovanim prije sedamsto godina. Po dolasku razgledanje centra grada pješice: opera Zemper, palata Cvinger (u kojoj je smješteno pet muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, Avgustov most, dio nekadašnjih gradskih zidina… Slobodno vrijeme za individualno razgledanje. U popodnevnim satima, povratak u Prag. Naveče, predlažemo fakultativni izlet “Prag sa Vltave”krstarenje brodom uz predivne zvuke Bedžiha Smetane i večeru na brodu (švedski sto).

Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN nedelja 26.03.2023.
Doručak. Napuštanje hotela u 09:00 časova. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Karlove Vari. Karlove Vari su najpoznatije srednjoevropsko banjsko i turističko mesto u kojem su boravile mnogobrojne poznate ličnosti. U bajkovitim Karlovim Varima obilazimo termalne izvore, Rusku crkvu i sledi mnogo interesantnih priča... U popodnevnim satima povratak za Prag i nastavak putovanja prema BiH sa usputnim zadržavanjem radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti...

Dolazak u BiH 27.03.2023. u ranim jutarnjim satima oko 03:00h

Amsterdam
720KM

UPIT ZA ARANŽMAN

KONTAKT

+387 49 217 627 (Brčko)
+387 55 221 700 (Bijeljina)

Login

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in

Address

184 Mayfield St. Hopewell
Junction, NY 12533

Phone

Email