Toskana

CIJENA

319KM

TRAJANJE

3 dana

VRSTA PUTOVANJA

PREGLED

TOSKANA

FIRENCA, ĆINKVE TERE ,TRST         

Toskana je jedna od 20 regija Italije. Nalazi se u njenom središnjem dijelu zemlje. Glavni grad je Firenca, a poznati gradovi su i Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka. Toskana je poznata po tome da je dala veliki broj umetnika svetskog glasa, naročito tokom vremena renesanse.

 

CIJENA ARANŽMANA: 319 KM   

TERMIN: 12.10.2023. - 15.10.2023.

 

Informacije i rezervacije
Dinamik turs Brčko + 387 49/217 -627, 065/738-444

Aranžman obuhvata / ne obuhvata

 • prevoz autobusom visoke turističke klase
 • smještaj u hotelu 3* u Montecatini Terme na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • posjeta Firenci i Trstu
 • usluge vodiča
 • organizacija putovanja
 • Fakultativni izlet Cinque terre - (35 Eura,Uključuje vožnju atobusom i vozom,ulaznice u Nacionalni park
 • putničko zdravstveno osiguranje 8,00 KM/putnik (za osobe preko 65 god.16,oo KM)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (100 KM)
 • Boravišnu taksu ,plaća se na recepciji hotela (2,oo € po osobi/po danu)
 • ulaznice u muzeje i galerije

Program putovanja

Detaljnije o programu putovanja

 1. Dan.. 12.10.2023.-(Četvrtak) Polazak iz Bijeljine u 17:30h, iz Brčkog u 18:30h. iz Modriče u 19:30,iz Doboja u 20:30h. Vožnja auto putem Doboj-Gradiška I dalje kroz Hrvatsku i Sloveniju. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi ..
 2. Dan..13.10.2023.-(Petak)-FIRENCA – MONTECATINI

Dolazak u Firencu, jedno od najvećih svjetskih umjetničkih središta. Po dolasku, razgledavanje središta grada (dio Unescove svjetske baštine) pješice u pratnji lokalnog vodiča (u trajanju oko tri sata): gotička crkva sv. Križa, Piazza del Duomo, Via dei Calzaiuoli, Piazze della Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia del Lanzi, galerija Uffizi, koja čuva najveću zbirku talijanskih renesansnih slika, Ponte Vecchio, srednjovjekovni most preko rijeke Arno i najstariji sačuvani most u gradu, uzduž kojeg se nalaze, zlatarnice i suvenirnice).. Nastavak putovanja do Montecatinija. Po dolasku u popodnevnim satima, prijava i smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor ili fakultativno,odlazak do starog grada na uzvišenju. (Montecatini Alto). Noćenje.

 1. Dan..14.10.2023-(Subota)-MONTEKATINI –CINQUE TERRE

Doručak.Fakultatvno,odlazak do LA SPEZIE, odakle krećemo vozom prema nacionalnom parku Cinque Terre – pet slikovitih naselja uvrštenih na UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Vožnja vozom  će vam pružiti jedinstven pogled na vapnenačke stijene i azurno plave uvale ligurske obale. Ispred nas je dan satkan od doživljaja i pričica o ovim šarmantnim mjestašcima, a razgled započinjemo odlaskom u RIOMAGGIORE, gradić bogate istorije koji se ponosi utvrdom iz 15. vijeka. Nastavljamo do MANAROLE, koja glasi za najljepše naselje Cinque Terre i koja će vas oduševiti pogledom na šarene kućice smještene po kamenim padinama. Slijedi odlazak u VERNAZZU, pitoreskno ribarsko selo sa starom saracenskom utvrdom i brojnim odličnim restoranima, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Dolazak u MONTEROSSO, šarmantno ljetovalište poznato po najljepšim plažama. Povratak vozom u La Speziu, te vožnja autobusom do hotela. Noćenje.

 1. Dan-15.10.2023.(Nedjelja)- TRST –BiH

Doručak.Pakovanje stvari u autobus i polazak ka Trstu.Slobodno vrijeme za kafu,ručak,šoping....

Oko 16:30h plaza iz Trsta ka BiH.Planirani dolazak kući u kasnim noćnim satima.

UPIT ZA ARANŽMAN

KONTAKT

+387 49 217 627 (Brčko)
+387 55 221 700 (Bijeljina)

Login

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in

Address

184 Mayfield St. Hopewell
Junction, NY 12533

Phone

Email